MATE - eLiber - elektronske knjige

Skoči na glavni sadržaj »

 
Košarica (0 knjiga)
Moja košarica

Nemate artikala u vašoj košarici.

Trenutno ste na:

IZAZOVI NOVOG STEČAJNOG ZAKONA

 • IZAZOVI NOVOG STEČAJNOG ZAKONA

IZAZOVI NOVOG STEČAJNOG ZAKONA

Grupa autora

Dostupnost: Na skladištu

100,00 kn
-
+

Dostupnost: Na skladištu

100,00 kn
Novi Stečajni zakon stupa na snagu 1. rujna 2015., te zamjenjuje stari Stečajni zakon donesen u svibnju 1996. (i mijenjan sedam puta), te obuhvaća postupke predstečajne nagodbe do sada regulirane Zakonom o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

Cilj zakona je ubrzati postupak stečaja, uskladiti stečajni i predstečajni postupak, te počistiti tržište od blokiranih dužnika.

U ovoj publikaciji analiziramo koje promjene nam donosi nove stečajni zakon iz perspektive pravnih, ekonomskih, financijskih i operativnih novina zakona. Stručnjaci iz različitih područja predstavljaju implikacije zakona, te donose preporuke i konstruktivnu kritiku.
 
Novi Stečajni zakon stupa na snagu 1. rujna 2015., te zamjenjuje stari Stečajni zakon donesen u svibnju 1996. (i mijenjan sedam puta), te obuhvaća postupke predstečajne nagodbe do sada regulirane Zakonom o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Cilj zakona je ubrzati postupak stečaja, uskladiti stečajni i predstečajni postupak, te počistiti tržište od blokiranih dužnika. U ovoj publikaciji analiziramo koje promjene nam donosi nove stečajni zakon iz perspektive pravnih, ekonomskih, financijskih i operativnih novina zakona. Stručnjaci iz različitih područja predstavljaju implikacije zakona, te donose preporuke i konstruktivnu kritiku.

Izdanje knjige „Izazovi novog stečajnog zakona – uklanjanje nedostatka ili novi propusti?” predstavlja implikacije zakona, te donosi preporuke i konstruktivnu kritiku. U knjizi je urednica i prva potpredsjednica udruge TMA Croatia, Mirna Marović, uspjela okupiti vodeće stručnjake iz područja stečajnog postupka – suce, odvjetnike, konzultante, ekonomiste i stručnjake za javne usluge u tom području. Namjera teksta je dati ažuran pregled tema, razvoja i stajališta u pogledu novog Stečajnog zakona.
.
Knjiga je namijenjena stručnjacima iz predmetnog područja te sadrži radove iznimne kvalitete. Knjiga je izdana na dan stupanja na snagu Stečajnog zakona kako bi ciljana publika bila pravovremeno upućena u njega.

Članci u ovoj knjizi bave se i postupovnim i materijalnim pitanjima u pogledu Stečajnog zakona. Međutim, knjigom se želi postići i više od procjene novog zakona. Njome se također želi skrenuti pažnju i uputiti na dijelove zakona čija formulacija sadržava pravne praznine. Stoga se njome želi ukazati na dijelove Stečajnog zakona koji su odlično formulirani, ali i na one koje bi zasigurno trebalo poboljšati.

Kratki sadržaj:
 1. Jesu li novi predstečaj i stečaj dovoljno „novi"? Predstečajni postupak prema novom stečajnom zakonu
 2. Povratak stečajnoga plana – lažna nada ili slamka spasa
 3. Moguće zlouporabe pravila o stečaju od strane dužnika, vjerovnika i trećih osoba
 4. Unovčenje stečajne mase
 5. Neka od otvorenih pitanja novoga stečajnog zakona iz perspektive bankara
 6. Poslovanje dužnika za vrijeme predstečajnog postupka – omogućavanje nastavka poslovanja
 7. Ekonomske posljedice novog stečajnog zakona
 8. Srednja i istočna europa – stečajni postupak i restrukturiranje – pregled
 9. Što novi stečajni zakon znači za poduzetnike i kakav je njegov utjecaj na operativno restrukturiranje
 10. Operativno restrukturiranje u okviru novog stečajnog zakona
 11. Primjena i dostupnost financiranja poduzeća u stečaju
 12. Uloga fine prema odredbama novog stečajnog zakona te utjecaj odluka donesenih u predstečajnom i stečajnom

Turnaround Management Association Croatia (TMA Croatia) je nedavno osnovana kao lokalni ogranak TMA Global, međunarodne organizacije posvećene korporativnom restrukturiranju sa sjedištem u Chicagu, SAD. TMA Croatia je nevladina, nepolitička i neprofitna udruga, osnovana na neodređeno vrijeme u svrhu postizanja ciljeva u području upravljanja restrukturiranjem poslovanja i financija poslovnih subjekata kako bi prevladali financijske i ostale poteškoće (upravljanje restrukturiranjem - turnaround management). Udruga obavlja svoje aktivnosti u suradnji s TMA Global.

Dodatne informacije

ISBN 978-953-246-235-7
Uvez Ne
Nakladnik Mate d.o.o., TMA Croatia

oznake proizvoda

Koristite razmaknicu za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike ('') za izraze.

 • Online potpora Skype ime: mate.eliber
 • Preporuči prijateljima i zaradi dodatni popust
MATE d.o.o. marketing tehnologija

Jandrićeva 12, 10 000 Zagreb

E-mail: mate@mate.hr

Tel: +385(0)1 4500 300

Fax: +385 (0)1 4830 782